Historia


DomarringenDomarringens koloniområde bildades 1947. Kolonin ligger öster om Universitetet, utmed Tybblelundsvägen. Google maps


Koloniområdet är på 63 000 kvadratmeter och 15 olika gator delar in området i flera kvarter. Alla gatorna bär blomsternamn, Gullvivevägen, Rosenvägen, Blåklintsvägen och så vidare. Det är gatunamn som vittnar om odlarglädje. Området har 128 st lotter. Dricksvatten finns framdraget till varje kolonilotts tomtgräns. De flesta lotter har el indraget.


På området finns förutom klubbhuset en dansbana, dusch, toalett, boulebana och musteri. För barnen finns både fotbollsplan, lekpark med gungor och sandlåda. På dansbanan finns ett pingisbord samt uteleksaker att låna som kubb eller krocket.

 

Vår, sommar och höst är det gemensamma städdagar. Vid aktiviteter som ordnas på området är allmänheten välkommen. Aktiviteter som hållits har varit auktion, loppis, öppet hus. Midsommar firas med majstång, jordgubbstårta och lekar kring majstången. 


Klubbhuset

Mitt på området finns Klubbhuset som förr var rättarebostad. Där bodde två familjer med ett rum var och med ett gemensamt kök mitt i huset.

Tag med dig släkt och vänner och gör ett besök i den historiskt intressanta byggnaden. När du går in genom de låga dörrarna och kliver över de höga trösklarna blir känslan av ett 1700-tals hus atmosfär genast påtaglig. Kanske ni då först stiger in i det östra rummet, som tillsammans med förstuga och kök utgör den äldre delen av klubbhuset. Det västra rummet sägs ha kommit till i mitten av 1800-talet.

Klubbhuset kan hyras av medlemmarna, där finns kylskåp, spis, mikrovågsugn, kaffebryggare.

Det finns böcker att låna om du vill läsa eller lämna en bok till andra.


Dansbanan

Våren 1949 stod dansbanan med scenhus klart. Dansbanan är ombyggd ett par gånger sedan dess. Dansbanan kan tillsammans med klubbhuset hyras av medlemmarna.