Om Domarringens koloni


Anslagstavlan

 

Städdagar 2020

 • Vårstädning: 10 maj kl10-14
 • Sommarstädning: 9 augusti kl 10-14
 • Höststädning:4 oktober kl 10-14

 

 

Information 2020

 • 15 maj  - 15 augusti

     - Gånggrindarna 1 och 2 öppnas

     ca kl. 08.00-18.00

     - Körgrindarna öppnas i april/maj.


 • Inspektion / besiktning
  26 maj och 20 augusti

    

 

 

Aktiviteter 2020

 • Midsommarfirande: 19 juni
 • Öppet hus:
 • Auktion:
 • Kolonifest:


Domarringens koloni

Domarringens koloniområde bildades 1947. Kolonin ligger öster om Universitetet, utmed Tybblelundsvägen. Här finns karta.


Koloniområdet är på 63 000 kvadratmeter och 15 olika gator delar in området i flera kvarter. Alla gatorna bär blomsternamn, Gullvivevägen, Rosenvägen, Blåklintsvägen och så vidare. Det är gatunamn som vittnar om odlarglädje. Området har 128 st lotter. Dricksvatten finns framdraget till varje kolonilotts tomtgräns. De flesta lotter har el indraget.


Du som vill besöka vårt område har möjlighet att titta in varje dag mellan

15 maj - 15 augusti klockan 08.00-18.00, då grindarna 1 och 2 är öppna. Till skillnad från andra koloniområden har Domarringen en stor grön yta som kallas allmänningen, och som är öppen för vem som helst att utnyttja, för solbad, utomhusfika eller vad som nu kan locka.


På området finns förutom klubbhuset en dansbana, dusch, toalett, boulebana, musteri. För barnen finns både fotbollsplan och lekpark med gungor och sandlåda.

 

Varje år ordnas fester. Vår och höst är det städdagar och då ställer många upp. Auktioner anordnas, likaså dans. Vid dessa tillställningar är allmänheten välkommen. Kaffe serveras och lotterier säljs. Midsommar firas med majstång och lekar kring stången.


Klubbhuset

Mitt på området finns Klubbhuset som förr var rättarebostad. Där bodde två familjer med ett rum var och med ett gemensamt kök mitt i huset.

Tag med dig släkt och vänner och gör ett besök i den historiskt intressanta byggnaden. När du går in genom de låga dörrarna och kliver över de höga trösklarna blir känslan av ett 1700-tals hus atmosfär genast påtaglig. Kanske ni då först stiger in i det östra rummet, som tillsammans med förstuga och kök utgör den äldre delen av klubbhuset. Det västra rummet sägs ha kommit till i mitten av 1800-talet.

Klubbhuset kan hyras av medlemmarna, där finns kylskåp, spis, mikrovågsugn, kaffebryggare.

Det finns böcker att låna om du vill läsa.


Dansbanan

Våren 1949 stod dansbanan med scenhus klart. Dansbanan är ombyggd ett par gånger sedan dess.


Bildades 1947